Hvordan skal du velge mellom MÅ ha og KJEKT å ha ved kjøp av bolig?

Alle som skal kjøpe bolig, også mine kunder, har en forestilling om hva de bare MÅ ha når de skal kjøpe bolig.  Kanskje er det mulig å bytte ut noen MÅ ha med KJEKT å ha og dermed komme nærmere målet?

Det er ikke min oppgave å knuse folks drømmer, men å tilpasse deler av drømmen til virkeligheten kan ikke skade.

Veien blir ofte til mens man går, og det endelige kjøpet avviker ofte fra det opprinnelige drømmescenariet. Ikke minst på grunn av de høye boligprisene.

Allikevel blir de fleste veldig fornøyd, fordi de har vært gjennom en prosess med realitetsorientering.

Sorter ut MÅ ha fra KJEKT å ha

Her er noen tips for å sortere ut MÅ ha og kjekt å ha:

MÅ ha heis.  Hva med å finne en bolig i høy 1. etasje eller 2. etasje?

MÅ ha privat garasje/P-plass.  Hva med å spare penger og miljøpet ved å bruke et bilkollektiv eller offentlig kommunikasjon?

MÅ ha stor leilighet og gjesterom.  Hva med å bruke skapseng kombinert med kontorplass som gjesterom?  Og dermed bytte ut noen dyre kvadrameter med virkelig god beliggenhet?

MÅ ha ferdig oppusset og god standard.  Hva med å betale en lavere inngangsverdi, se potensialet for endring og pusse opp?  Gjerne med hjelp fra håndverkere.

MÅ ha riktig område og beliggenhet.  Hva med å søke råd til å finne alternative boområder?

MÅ ha peis.  Hva med å installere biopeis eller klare deg uten?

Dine MÅ ha bestemmer hvor høyt opp i pris du må gå for å få den riktige boligen for deg. Er det noen MÅ ha punkter du føler du  absolutt ikke kan fire på, hold fast ved disse og prøv igjen senere.

Bolig er tross alt ikke noe du kjøper bare fordi du MÅ ha det…

Planlegging er halve jobben

Det å sile ut ønskene sine og relatere disse til virkeligheten er noe av det viktigste du gjør når du skal kjøpe bolig.

Derfor er dette det første jeg gjør sammen med kundene som  oppsøker meg for uavhengig kjøpsrådgivning. Noen har gjort seg opp klare forestillinger om hva de må ha, noen er svært usikre på hva de vil ha, og noen par er uenige om hva de skal ha.

Tilbakemeldingen er at de setter pris på å få sortert ut ønskene sine sammen med noen som kan se behovene fra en faglig og objektiv synsvinkel.

 
Dersom du trenger råd og hjelp til å prioritere ønskene dine og se hva som er mulig å få til innenfor dine økonomiske rammer ta kontakt med oss hos Boligkjøpsrådgiver Krogsveen.

Vennlig hilsen
@boligdama
Trude Larsen
950 37 330

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *