Solgt NORDSETER: Nyoppusset 3-roms seniorleilighet (55 år +) – Rolig beliggenhet og solrik hagedel – 1. etg – Nærbutikk – Buss

Tilrettelegger
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kontaktperson
Carl Christian Stierna eller Steinar Wefring
Status
Boligen er solgt
Fasiliteter
Kommune
Ledighet
Nærområde
,
Tjenester

Beskrivelse

Nordvik & Partners har gleden å presentere en pen 3-roms seniorbolig ( 55 år og oppover ) med trappefri adkomst i 1 etasje med god planløsning og mye lys. Leiligheten fremstår med meget god standard med bl. a. overflateoppusset i 2015, nytt kjøkken og modernisert bad fra 2015. Fra stuen er det utgang til solrik hagedel. Meget sentral beliggenhet på Nordseter med kort vei til forretninger, servicefunksjoner og offentlig kommunikasjon som buss og trikk.

Leiligheten ligger i trappefri 1. etasje og inneholder entre med god plass til yttertøy, og 2 soverom med plass til garderobeskap. Ny kjøkkeninnredning og modernisert bad med gulvvarme, kabinettdusj, vaskemaskin medfølger. Boligen holder god standard.

Kort oppsummert:
– Utgang til hagedel fra stuen.
– Praktisk og arealeffektiv planløsning.
– Trappefri adkomst i 1 etasje.
– Livsløpsstandard.
– Nytt kjøkken og modernisert bad.
– 2 soverom.
– Utvendig bod på ca. 4,3 kvm.
– Kort avstand til offentlig kommunikasjon.
– Skole, barnehage, kafe og nærbutikker i området.
– Nærhet til tur- og rekreasjonsområder.

Innhold

3-roms andelsleilighet beliggende i trappefri 1. etasje.
Leiligheten har følgende romløsning: Entre med plass til yttertøy og skoskap, stue med utgang til hagedel, romslig kjøkken fra 2015, 2 soverom med plass til garderobe og modernisert bad fra 2015.

Det medfølger 1 utvendig bod på ca. 4,3 kvm.

Standard

Leiligheten fremstår som pen og velholdt. 

Stue:
Romslig stue med utgang til hage. Uteområdet har gode solforhold og hyggelig utsyn.

Kjøkken:
Ny lys kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate i laminat. Integrert komfyr, mikro, kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp og ventilator over kokesone. Flislagt over kjøkkenbenk. Moderne og tidsriktig kjøkkeninnredning fra 2015.

Bad:
Baderommet inneholder klosett/wc, servant med underskap, speil, belysning og dusjhjørne med kabinett. Tørkeskap. Eldre bad, modernisert i 2015. Vaskemaskin medfølger.

Soverom
To lyse soverom, begge har ny parkett og nymalt. Hovedsoverom med garderobeskap.

Vegg: Innvendige veggflater består av malte glatte/sparklede flater. Malt i lyse farger. Nymalte flater i 2015.
Gulv: Innvendige gulvoverflater består av parkett og linoleum/banebelegg. Gulvvarme i bad. Ny parkett i 2015.
Tak: Innvendige tak/-himlingoverflater består av malte glatte/sparklede flater. Malt i lyse farger. Nymalte flater i 2015.

Beliggenhet

Pen 3-roms seniorleilighet med meget god beliggenhet på Nordseter/Kastellet.

Dette er et særdeles populært borettslag for seniorer. Leiligheten har en god planløsning med en solrik terrasse på stuesiden. Boligen ligger usjenert til med fint utsyn over grøntområde og enkel adkomst. Dette er boligen for deg/dere som ønsker å nyte stillheten samt bo i et meget trivelig bomiljø.

Matforretning, trikk og buss i umiddelbar nærhet. Ellers kort vei til handleområder som Sæter, Lambertseter og Holtet med alle sine butikker, bank og servicetilbud. Nærmiljøet byr på meget gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Kort vei til Grønmo Golfklubb, som har et spesielt godt senior miljø.

Felleskostnader

3 248 pr. mnd. Inkl kabel-tv, felles forsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forretningsførsel m.m.

Etasje

1 etasje

Tomt

Felles festet tomt på 5419 kvm. Pent opparbeidet bilfritt fellesareal med gressplen, busker og trær. Asfalterte interne gangstier.

Garasje / Parkering

Bilfritt området. Gjesteplasser ved innkjøringen til borettslaget. Parkering på oppmerkede plasser, ellers gateparkering. Det følger ikke biloppstillingsplass med leiligheten.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 2 030 642 pr. 31.12.14

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 60% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, enre, kjøkken, stue, soverom/innredet rom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på bad.

Utstyr

KabelTV – Hagedel -Nytt kjøkken 2015 – – Bod – Seniorbolig
– Stille og usjenert – Vakthold – Meget sentralt.

Adkomst

Innkjøring fra Lambertseterveien. Se vedlagt kartskisse. Det blir godt skiltet til fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Se vedlagte reguleringskart med bestemmelser. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Nordseter Seniorboliger BRL består av totalt 121 andeler.
Det avholdes felles dugnad 2 ganger i året i regi avborettslaget.
Dyrehold er tillatt så sant det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Gressklipping besørges av Gårdreform – noe beboerne er godt fornøyd med.
Diverse rabattavtaler via OBOS for beboere.
Nordseter Pensjonistforening tilbyr diverse kurs/reiser og aktiviteter på Nordseter Gård.

Det er forkjøpsrett for andelseiere tilknyttet borettslaget. Dette vil bli avklart i etterkant av akseptert bud.
Behandlingstid ca. 20 dager.
Kjøper/eier må være 55 år eller mer.

Fellesgjeld / lånevilkår

Som det fremgår av vårt brev 23.04.15 så har andel nr. 73 andel av fellesgjeld på kr. 89.201.-

Borettslaget har følgende lån:

Husbanken, lån pr. 31.12.14 med rente sats 5.30% og innfrielses år 2023 og lånesaldo kr. 139.729.-
Husbanken, lån pr. 31.12.14 med rentesats 2.18% og innfrielses år 2023 og lånesaldo kr. 4.181.627.-
Nordea, lån pr. 31.01.15 med rentesats 3,20% og innfrielses år 2029 og lånesaldo kr. 4.523.333.-

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring, som gir juridisk hjelp, dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikringen må senest tegnes på kontraktsmøtet, og koster mellom kr. 3 900,- og kr. 9.200,-, avhengig av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt ‘as is’ / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt «som han er» el. – Endå om eigedomen er selt «som han er» eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Meglers sikkerhetsstillelse *

Nordvik & Partners Eiendomsmegling St. Hanshaugen AS har tegnet ansvarsforsikring i IF, polisenr. SP 808953 , jfr. emgll. §2-7 og emgll. forskrift §2-2.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.